Blogger eller WordPress?

Snälla hjälp mig! Vilket bloggverktyg (eller vad man nu ska kalla det) är bäst: Blogger eller WordPress? Jag leker med tanken att flytta den här bloggen till Blogger men jag kan inte bestämma mig! Vill gärna veta fördelar och nackdelar innan jag gör något!

Ett tips till alla litteraturintresserade där ute! Gå med i Bok.nu där du kan få ”personliga boktips baserade på din egen smak”! Jag har precis blivit medlem och av det lilla jag sett så verkar det riktigt kul!

5 reaktioner till “Blogger eller WordPress?

  1. Det som jag tycker är bra med Blogger är att det är ett otroligt enkelt verktyg att använda och man kan bestämma sin bloggs layout betydligt mycket enklare än med WordPress. Dessutom känns det som att Blogger har fler användare, åtminstone om man ser till antalet svenska bloggare och det känns nästan som ett community nu när man har möjlighet att lägga till en lista med ”Followers” till bloggen.

    Men jag lutar nog ändå åt WordPresshållet eftersom det går att skapa sidor utanför själva blogghierarkin vilket är helt ovärdeligt om man t.ex. vill lägga upp en infosida utan att det blandas med resten av blogginläggen. Fast egentligen tror jag att WordPress kommer till sin fulla rätt när man använder bloggverktyget och driver bloggen på eget domän.

    Åh, det är så oerhört svårt att välja mellan WordPress och Blogger, men så länge man håller sig borta från Metrobloggen och liknande bloggtjänster tror jag att man har goda chanser att vara nöjd med sitt bloggverktyg…

  2. Tack för kommentaren! Jag får se hur jag gör. Har en egen domän där jag för tillfället har en kass musikblogg. Just nu funderar jag på att fräscha upp mina kunskaper och förbättra den plus skapa en ny blogg som jag flyttar innehållet i Indiegrrl goes ego till (allt skulle alltså ligga på den egna domänen).

  3. Blogger är helt överlägset WordPress. Iallfall om du ska blogga, visa bilder, filmer med mera. WordPress är rörigare och har ett skumt bilduppladdningsprogram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *