Allmänt

En höstlista

Känner ett stort behov av att skriva men saknar energin att formulera mina tankar i en vettig text. Är så less på att vara trött och att liksom gå på halvfart hela tiden. Vill hitta någon sorts driv och framtidstro men det är fasen inte lätt.

Hittade den här listan hos Din BFF Ellen Strömberg och tänker att den kanske kan hjälpa mig. Så – bra för mig men förmodligen inte så spännande för eventuella läsare. Ah well….

Vill fokusera på: min hälsa, familjen, högskoleuppsatsen (nu ska den f-n bli färdig), jobbsökandet…

Vill ha mer av: lugn, kultur, kärlek, skratt och strövtåg i vacker natur.

Vill ha mindre av: stress, tårar och ångest.

Vill titta på: bra filmer och tv-serier.

Vill lyssna på: ljudböcker och musik. Dålig på att lyssna på ljudböcker (för otålig?) och vill ändra på det. Vore kul att hitta nya artister och band att lyssna på – känner att jag väljer samma låtlistor hela tiden. Variation förnöjer sägs det.

Vill läsa: “En kropp att sörja” av Tsitsi Dangarembga. Läste hennes debutroman “Rotlös” när den kom på 90-talet och gillade den mycket. Nya boken ska tydligen vara en fristående fortsättning och det gör mig ännu mer pepp! Har bokhyllor fulla av olästa böcker – vill börja “beta av” dem.

Vill ha på mig: något annat än mysbyxor och trötta t-shirts haha.

Vill lära mig: hur man lever i nuet (gäller att ha ambitioner hrrmm). Skulle gärna anmäla mig till någon kurs i t ex matlagning eller yoga.

Vill hänga på: teatrar, bibliotek, museer och i konsertlokaler!

Vill dricka: gott kaffe och kanske något glas vin.

Vill äta: kantarellsmörgåsar och indiskt är det som spontant dyker upp i skallen.

Utflykter och resmål: med risk för att låta bitter….men det lär bli få utflykter och resmål. Drömma kan man ju.