Ömmande fötter

Gör en mental anteckning – det är lämpligt att ta på sig promenadvänliga skor om man ska ränna omkring i affärer! Ibland är man rätt dum (iof alldeles för ofta)! Nu är mina ben lite stela och jag är rätt säker på att jag har blåsor under fötterna. Idag gav jag mig f-n på att jag skulle hitta en fin födelsedagspresent till en speciell person i min närhet och förhoppningsvis få lite julklappsidéer. J-ar i min lilla låda vad jag har gått! In och ut ur affärer, stannat till vid något, insett att det varit för fult eller för dyrt och gått vidare. Ja och ansträngt mig för att i n t e titta på sånt som jag skulle kunna få för mig att köpa till mig själv! Så…ledde rännandet till något bra? Tjaa både ja och nej.. Presenten är inhandlad men jag köpte ngt till mig själv oxå… Grå ögonskugga och en guldglittrig eyeliner! För det måste man ju verkligen ha! Nåväl.

Jisses..jag var på Arbetsförmedlingen igår för ett möte med min handledare. Det gav inte ett skit! Leta jobbannonser kan jag ju själv! Jag fick två som han tyckte att jag kunde fundera över. Den ena var som bokbindare (för att jag råkade säga ngt om att det är ett annorlunda och kanske spännande yrke).. För den skull kan jag ju inte söka såna jobb!! Det är ju en fördel om man har kunskaper – inte enbart intresse! En annan sak som gjorde mig liite fundersam… Jag satt i kanske 10 minuter (säkert mer) och berättade om varför mitt förra jobb (där jag stannade så kort tid) fick mig att må så dåligt och förklarade att jag inte tror att jag passar som säljare. Vad gör han då? Jo letar upp jobbannonser där de söker säljare! Ibland undrar jag om folk överhuvudtaget hör vad jag säger…

Igår gjorde jag en snabbvisit i min hemstad Alingsås. Det är verkligen en gullig stad! Fika och bokcirkelträff med tjejkompisar. Supermysigt! Vi hade läst ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” av Linda Olsson och småpratade om den över godsaker på Coffee House. Kan förresten rekommendera boken – ett bra julklappstips!

Imorgon ska jag försöka ta mig samman och skriva om förra helgen (29-30 november).

6 reaktioner till “Ömmande fötter

 1. ”Nu vill jag sjunga dig milda sånger” är så otroligt vacker. Läste den i somras och funderar på att läsa om den snart.

  Och det där med Arbetsförmedlingen… jag känner igen mig. Hade ett mardrömsmöte när jag skrev in mig där i somras, tror att det dröjde fram tills mitten av november tills jag fick träffa en handledare. Hoppas att det löser sig för dig snart!

 2. Ja jag tyckte verkligen om boken! Håller med dig – den är vacker. Tack jag hoppas oxå att det löser sig snart! 🙂

 3. Åh…boktips är alltid bra! 🙂

  Arbetsförmedlingen….ja….Jag tror att man/vi/du behöver släppa tanken om att du finns där för dem. Dem finns där för dig! Ställ krav. Var obekväm. Säg det du tänker, alltså det du skrev i ditt inlägg. Ta inte skit. Många på såna jobb (min subjektiva tanke) tror jag jobbar på rutin, slentrian, robotliknande. De har givetvis sina riktlinjer etc att jobba utifrån, men det hindrar inte dig att få den service du förtjänar. Tycker jag.

  Ja. Och ta nu i n t e detta som någon form av kritik mot dig Jossan och hur du är/har varit när du är där. För om du är ens en liten gnutta som jag, så är det säkert det första som dyker upp i huvudet – att det beror på dig. Det gör det i n t e!
  KRAM! 🙂

 4. Shit….tror att jag kan ha skrivit för mycket i min förra kommentar. Den väntar på moderering….vad är det? Ett annat ord för….”tuff luck, din kommentar var för pretto och för lång, så den får du aldrig se igen!” 🙂

 5. Anna: Vet inte varför det knasade med din kommentar. Du har ju kommenterat här förr… hmm skumt.

  Näe jag tar inte illa upp och jag tror att du har rätt angående Arbetsförmedlingen. Jag vet inte varför jag reagerar som jag gör när jag är i kontakt med dem. Sitter lixom och tänker ”nu ska de säkert komma på nåt sätt och krångla till livet för mig – bäst att jag är så medgörlig som möjligt”. Mesigt jag vet. Den största anledningen till att de finns är ju att de ska h j ä l p a folk!! Jag kände mig inte låg när jag gick från det där mötet…bara irriterad. Jag vill ju att de ska peppa mig, ge råd kring sånt jag tycker är svårt (jobbsökarmässigt), komma med förslag på lösningar osv. Bajs.

 6. cool uppdatering av sidan, det snöar ju, som på riktigt! Tänkte bara gratta dig så mycket ifall jag glömmer att ringa imorgon så har jag ialla fall sagt grattis här! Hoppas att vi ses på onsdag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *