Litteratur

Allätare/Bokknarkare

Häromdagen hittade jag ett roligt personlighetstest i bloggen Marcusbiblioteket som jag fick lust att göra. Resultatet ska visa vilken sorts bokkonsument man är och tydligen är jag en allätare/bokknarkare! Jag vet inte om jag skulle beskriva mig själv som en allätare precis men bokknarkare kanske stämmer (även om jag hellre vill kalla mig för bokentusiast eller boknörd).

Ett tecken på att testresultatet kan stämma är att årets önskelista innehåller ovanligt många böcker. Jag skulle utan svårighet kunna skriva in fler men jag har försökt att begränsa mig till ”Nyckeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, ”Himlens fånge” av Carlos Ruiz Zafon och ”Hur man botar en feminist” av Nanna Johansson. Skulle jag släppa loss den inre boknörden så ligger Stephen King, Joyce Carol Oates och Donna Tartts senaste alster bra till.

Ett annat bevis är att ett av mina nyårslöften inför 2013 var att jag skulle läsa fler böcker – och jag har lyckats! Det känns jättebra även om jag önskar att jag läst ännu fler. De böcker som jag hittills har läst är: ”Konsten att vara kvinna” av Caitlin Moran, ”Sankta Psyko” av Johan Theorin, ”Hatet” av Maria Sveland, ”Cirkeln” av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, ”Juliet Naked” av Nick Hornby, ”Askungar” av Kristina Ohlsson. Det kanske inte är en så lång lista egentligen men med tanke på hur tom den har varit de senaste åren så är det ett steg i rätt riktning. Tänk att det kan vara så härligt att läsa!

Just nu är det ”Duma Key” av Stephen King som är min kvällsläsning och den verkar riktigt bra! Stephen King har alltid varit en av mina favoriter så det känns helt obegripligt att det är så länge sedan jag läste någon av hans böcker. Jag har inte hunnit så långt i ”Duma Key” ännu men jag gillar det jag läst hittills.