Litteratur

Boktips och nyutgivning

I tisdags släpptes Vilhelm Mobergs klassiska Utvandrarepos i ny utformning och har ni sett så fina omslagen är! Böckerna har funnits på min Att läsa-lista i många år och nu blir jag påmind om dem. När jag får råd så lär jag beställa hem hela serien.

Utvandrareposet består av: Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige. Vad varje bok handlar om kan ni läsa hos Bonnier men de beskriver hela serien så här:

“Vilhelm Moberg skrev sig rakt in i den svenska folksjälen med sitt Utvandrarepos. Utvandrarna gavs ut första gången 1949 och har lästs och älskats allt sedan dess.

Omslaget är formgivet och broderat av brodösen Karin Holmberg. Genom omslagen får vi följa Kristinas och Karl Oskars resa från fattiga Sverige med få glädjeämnen och färger till ett rikare och bättre liv i USA. Ju längre serien fortskrider och ju bättre vi lär känna personerna, desto mer detaljerade blir också omslagen. Linneaslingan, som finns på baksidan på alla böckerna, visar på den ständiga längtan tillbaka till Sverige och hembygden.”