Enkät om böcker – hurra!

Hittade en bokenkät hos Dark Places. Frågorna och mina svar kommer här:

1. Vilken bok läser du just nu?
Läser väldigt sporadiskt i ”Morantologi” av Caitlin Moran och ”Varför vara lycklig när man kan vara normal” av Jeanette Winterson. Har även påbörjat min första e-bok någonsin (jo faktiskt!) men vi får se hur det går med den.

2. Vilka tre böcker tror du att du kommer läsa härnäst?
Definitivt ”Karthago” av Joyce Carol Oates. Annars ligger ”Hello Kitty Must Die” av Angela S. Choi och ”Förr eller senare exploderar jag” av John Green bra till.

3. Varifrån hittar du böcker du ska/vill läsa?
Jag hittar dem oftast via olika bloggar eller i tidningar.

4. Vilka är de författare som du läser allt utav?
Det är nog Joyce Carol Oates, Stephen King och Gillian Flynn. Flynn har ju bara gett ut tre böcker men dem har jag läst. Har inte läst allt av Oates och King men det är förmodligen de två jag läst mest av.

5. Hur går dina tankar när du ska ge bort boktips/böcker?
Jag försöker tänka mig in i hur personen jag tipsar är, vad hen tycker om osv.

6. Hur ser din handstil ut?
Om jag skärper mig så är den ganska så snygg, men jag skriver alldeles för sällan för hand så den har blivit sämre tyvärr.

7. Vilka är dina favorit-tv-serier-topp 5 ut?
Jag tycker att det är så himla roligt med tv-serier men att bara välja 5 stycken…det går ju inte! Det finns ju och har funnits så många bra! Det har definitivt funnits sådana som betytt mer än andra men jag kan inte rangordna dem. Därför gör jag en kompromiss och räknar upp fem stycken som jag tycker mycket om (men ingen av dem är egentligen bättre än den andra):

1. Black Books
2. Six Feet Under
3. Nurse Jackie
4. Buffy the Vampire Slayer (det är kanske inte en s k ”kvalitetsserie” men jag gillar den ändå)
5. In Treatment

8. Vilken musik lyssnar du på när du är ledsen?
Svårt att välja…jag har faktiskt en spellista på Spotify som heter Sadness. Två av låtarna där är ”Breathe Me” med Sia och ”När du dör” med Säkert

9. Vilken är din sorgligaste film?
Filmer kan vara sorgliga på olika sätt. En av de filmer som drabbat mig hårdast är ”Boys Don´t Cry”.

10. Vilka adjektiv skulle du använda för att beskriva dig själv?
Snäll, empatisk, känslosam

Publicerat av

4 reaktioner till “Enkät om böcker – hurra!

 1. Rolig lista. Den knycker jag med länk till dig 😉
  Har precis reserverat 3 böcker från Gillian Flynn på bibban. Såg Gone Girl i helgen (loved it) och nu ska jag sluka allt hon skrivit. Precis vad jag är sugen på.

  God Jul fina Jossan <3

  1. Tack tack! Bra att du lånar på biblioteket (sa den blivande bibliotekarien)! 🙂 Om du lånat Vass egg så hoppas jag att den är utgiven av Modernista (som gav ut en nyutgåva för inte så länge sedan). Jag läste en äldre översättning och den var inte bra alls. Trist eftersom jag tror att jag hade gillat boken annars. Jag väntar otåligt på att Gone girl ska gå att hyra. Är skitsugen på att se den. God jul gulliga Linda!

   1. Japp, det blev från Modernista. Jag brukar se till att skaffa de nyaste översättningarna om de finns tillgängliga.

    Egentligen har jag lite bacillskräck, därför har jag inte lånat på bibban på många år. Men nu när jag är student så tillåts det inga direkta ekonomiska utsvävningar längre 😉
    Det räcker med den sabla dyra studentlitteraturen 🙂

    1. Aha, vad bra! Jag funderar på att läsa om Vass egg eller att läsa den på engelska. Brukar aldrig störa mig på översättningar annars. Jag måste nog erkänna att jag är rätt dålig på att besöka bibliotek (trots att jag vill bli bibliotekarie) också. Nu har jag iof bättrat mig och går dit skapligt regelbundet. Jag läser så himla sporadiskt att jag sällan hinner läsa ut boken innan den måste lämnas tillbaka. Mmm, studentlitteratur brukar vara snordyrt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *