Litteratur

Kulturfyran v. 20: Indiska böcker

Kulturbloggen publicerar varje vecka en Kulturfyra, vilket enkelt beskrivet handlar om 4 olika frågor baserade på teman. Veckans Kulturfyra handlar om Indiska böcker och mer? och det känns som ett rätt kul ämne. Indien fascinerar mig på många sätt och jag har länge drömt om att få resa dit.

1. Hur många böcker av indiska författare har du läst?
3-4 st. skulle jag tro. “Kalabalik bland guavaträden” av Kiran Desai och “Jag, Phoolan Devi -banditdrottningen” av Phoolan Devi är de jag minns bäst. Väldigt bra böcker! Har några fler böcker hemma som är skrivna av indiska författare men jag har inte läst dem ännu. 

2. Från vilka länder kommer de författare som du läser mest? Vilket land har du aldrig läst någon bok ifrån?
a) Jag antar att det är Sverige, Storbritannien och USA (försöker läsa från fler länder). b) Det finns ju naturligtvis massor med länder som jag aldrig läst böcker från men om jag måste välja ett så får det väl bli Mongoliet.

3. Hur hittar du nya böcker? Bokrecensioner? Bloggtips? Kompistips? Hyllan på biblioteket? I bokhandeln?
Det varierar väldigt mycket. Oftast bloggtips och kompistips tror jag. På sistone har jag hittat tips på sajter som Boktipset och Bok.nu.

4. Det finns en barnbok om en tiger och en björn som vandrar och vandrar för att ta sig till sina drömmars land. Vilket är dina drömmars land?
Oj, oj, oj….nästan omöjligt att svara på! Det finns så många länder som jag vill resa till! Indien och Italien är de som jag kommer på spontant.