Ni na ni na ni nan a

Hör ni signaturmelodin till Boktipset nu? Visst blir man nostalgisk? Åtminstone om man är litteraturintresserad och född på 70-talet! Jag skulle helst vilja lägga in en ljudsnutt i det här inlägget men vet tyvärr inte hur man gör. Idag tänkte jag tipsa om en bok av Stephen King som jag är riktigt nyfiken på. Den heter ”Under kupolen” och har nyligen släppts på svenska. Det är en riktig tegelstensroman på 1179 sidor men handlingen intresserar mig:

” Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chesters Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chesters Mill är isolerade från omvärlden.
Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. Stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka   Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den f.d. armékaptenen och Irakveteranen Dale Barbie Bar- bara som den senaste tiden har jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att Barbie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att Barbies undersökningar tar honom på kollisionskurs mot Big Jim Rennie.”

”Under kupolen” är lätt att få tag på och det finns många webbshoppar och bokaffärer som säljer den. Jag vill tipsa om CDON som just nu har en kampanj där de bjuder på fraktavgiften för ett urval produkter (bland annat den här boken).

2 reaktioner till “Ni na ni na ni nan a

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *