En gammal hederlig dagbok…

GrolierDet finns så mycket som jag skulle vilja skriva om här i bloggen…personliga tankar som jag behåller för mig själv av olika anledningar. Av hänsyn och av integritetsskäl. Det känns som ett klokt beslut att inte skriva om precis allt i den här bloggen men vissa dagar känns det trångt i huvudet om ni förstår vad jag menar. Saker och ting vill ut.

Idag slog det mig. Jag kanske skulle skaffa mig en dagbok? En gammal hederlig dagbok med randiga blad och med lås? En bok som bara är till för mig? Det vore kanske något… Jag googlade lite och fann en av de finaste dagböckerna jag någonsin sett hos Penshop! Den är tyvärr lite för dyr men jag tycker att den är väldigt vacker:

4 reaktioner till “En gammal hederlig dagbok…

  1. Det är faktiskt jättebra med en vanlig dagbok till sådana tankar, om man bara använder den till att skriva av sig och inte har något tvång på att skriva regelbundet. Man ska däremot akta sig för att läsa den sedan, om man inte vill bli helt nedslagen och deprimerad (man skriver ju i allmänhet bara när allt är skit).

    1. Ja, jag tror att jag ska köpa mig en dagbok! Det kan nog finnas både för- och nackdelar med att läsa i sin dagbok…nackdelen är ju (som du skriver) att man kan bli nedslagen men fördelen kan ju vara att man får en sorts distans till sina tankar.

  2. Det borde man verkligen göra, det finns så många tankar som man inte delar med sig av till någon. För mig har alltid skrivandet varit den bästa formen av terapi. Nog tycker jag om att prata men är inte särskilt bra på att prata om allt för privara saker och då vore det bra med en dagbok. Å en sådan tjusig hade man ju inte tackat nej till.

    1. Ja, att skriva kan ju vara ett sätt att få ur sig saker som man sedan (förhoppningsvis) kanske kan få lite distans till. Annars så kan man ju även skriva bara för att det är roligt! 🙂 Visst är skrivboken vacker? Fast jag skulle nog knappt våga skriva i en så fin bok…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *